Konkurs Eurostars-2 – nabór wniosków

22.12.2020

Narodowe Centrum Badań i Rozwoju zaprasza do składania wniosków międzynarodowych na projekty realizowane w ramach programu Eurostars-2.
Celem konkursu jest wspieranie współpracy międzynarodowej w badaniach i rozwoju. Konkurs nie ma ograniczeń tematycznych, jednak projekty muszą być ukierunkowane rynkowo, czyli przewidywać opracowanie nowego produktu, procesu lub usługi i muszą mieć cywilny cel. Nabór wniosków zakończy się 4 lutego 2021 r. o godz. 20.00.

Wnioskodawcami mogą być mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa, które prowadzą działalność gospodarczą na terenie Polski.

Szczegółowe informacje o konkursie

W związku z ogłoszonym naborem wniosków sekretariat konkursu w Brukseli organizuje webinarium, które odbędzie się 2 stycznia 2021 r. o godz. 11:00. Do udziału w spotkaniu zaprasza przedsiębiorców zainteresowanych aplikowaniem w konkursie. Zapisy: attendee.gotowebinar.com

Zakres tematyczny webinarium: ogólna prezentacja nt. programu i informacje praktyczne m.in. dotyczące składania wniosku poprzez platformę elektroniczną. Po webinarium odbędzie się sesja pytań i odpowiedzi. Pytania można przesyłać z wyprzedzeniem, na adres webinars-at-eurekanetwork.org